Un brand nou pe piața vinurilor: Aurelius

Pandemia a umbrit fără motiv o lansare foarte interesantă pe piața vinurilor din Republica Moldova: brandul Aurelius Winery.

blank

De fapt, cu anumite ocazii, cunoscătorii au mai auzit în trecut de acest nume, dar mi se pare că abia acum brandul s-a pornit organic, pe un drum mai solid.

Aurelius este o divizie a vinurilor de calitate, deschisă de către omul de afaceri Aurel Morar împreună cu familia. De anul trecut, marca tatonează piața și, iată, acum a venit momentul pentru o lansare mai temeinică. Apropo, deja 19 medalii de aur și argint la majoritatea concursurilor de anul trecut (Mundus Vini, Berliner Wine Trophy, Asia Wine Trophy, etc). Iar în acest an: medalii la ambele concursuri la care a reușit să ajungă (Mundus Vini și EAWSC), până la pandemie.

Cu accent pe spumante, în linie se înscriu și câteva vinuri liniștite. Azi, ne vom opri la bule.

blank

În ghidul Fine Wine on-line am pomenit doar la câteva etichete, pentru că încă nu erau gata atunci, dar șirul noutăților bune e mai mare.

blank

Voi începe cu un alb extra brut Aurelius: 100% Glera, roada anului 2018. 12% vol. alc, așa cum spune cartea, cu arome de mere verzi și citrice. S-a pupat extraordinar de bine cu niște midii proaspete (aici rețeta). A doua zi după acest festin am alergat dimineața 6 km fără niciun fel de repercusiuni.

blank

Șirul spumantelor Aurelius continuă cu mai multe rose-uri, cu diferit tip de „dosage”, de la brut natur până la dulce.

Se remarcă din start Brut Natur. 50% Cabernet Sauvignon & 50% Pinot Noir, doar 2.5 g/dm3 de zahăr natural, 12.0% vol. alc., arome de fragi și cireșe, perlare intensă și gust plăcut. În memoria mea, e primul brut natur rose din Moldova.

blank

Urmează alte câteva rose-uri extra brut, brut și dulce.

blank

Brut și extra brut – deja cu medalie la Mundus Vini 2020 și Eurasia Wine and Spirits Competition.

Turnate în ediții limitate, toate cu accente fructate, proaspete.

blank

Au ceea ce se cere de la un Charmat bun — prospețime, iar din acest considerăm le pun printre cele mai bune exemplare de spumante cu a doua fermentare în inox.

blank

Pentru amatorii de dulce, există și două variante de bule cu zahăr natural, produse după tehnologia Asti, rose și alb.

blank

Muscatul vine cu o explozie aromatică caracteristică soiului, cu nuanțe de măr galben, portocală și dulceață de trandafir. Trebuie de remarcat în mod special conținutul moderat de alcool, doar 8%, care-l face mai atractiv.

blank

Spumantele Aurelius apar acum pe rafturi, la un nivel de preț de 170-180 de lei, cu pretenții de cele mai bune Charmat din Moldova.

Într-un ceas bun, Aurelius! Despre bomba roșie, Cab Merlot 2015, revenim cu altă ocazie!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.