Vin la drum sau despre o benzinărie winefriendly

Pe cât de bogată este Republica Moldova în tradiții vinicole, pe atât de prost stăm la capitolul vânzării de vin. Sunt câteva vinoteci în Chișinău unde se comercializează vin civilizat, câteva rețele de retail mari care, de bine de rău, vând mai multe tipuri de vin și… cam gata. Nu avem o cultură a vânzării de vin în regiune, nu avem distribuție în benzinării (da-da, benzinării!), așa cum este în Europa.

Eram anul trecut într-o excursie cu niște turiști, oameni de afaceri din Rusia, care-și turnau cenușă în cap că nu pot cumpăra un vin, cât de cât decent, în afara Chișinăului. Doar vinuri de proastă calitate, spumoase, de la demidulce în sus. Dar, apar și excepții de la regulă și despre inițiativele pozitive e postarea mea de astăzi.

blank

Am mers săptămâna trecută la Iași, iar aproape de Leușeni, am dat de o benzinărie nouă — Avante — unde, spre surprinderea mea, am găsit un raft de vinuri altfel decât ne-am obișnuit!

blank

Vinuri spumante, albe, rose și roșii, seci.

blank

blank

Încă și un raft cu accesorii de vin! Măi, zic, asta e prima benzinărie #winefriendly din Moldova!

blank

Și-a făcut cruce soția că am apucat iar a face poze la vin… domnule, chiar și la o benzinărie?! Și nu a stat mult pe gânduri până și-a tras un selfie în WC, mai rar întâlnești așa design la o stație PECO 🙂

blank

Pasagerii nu au stat mult pe gânduri și au desfăcut un Cricova Cuvee Prestige, la o terasă elegantă cu logoul turistic al Republicii Moldova. Hai că se poate un pic de civilizație și la noi acasă!

blank

 

You may also like...

3 Responses

  1. blank Sergiu spune:

    „câteva rețeli” -> câteva rețele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.