Vinuri licitate cu aproape 60 000 lei, în susținerea lui Viorel Mardare

Șase vinuri de colecție au fost licitate, la un preț total de 59 500 de lei (apr. 3 000 euro), la evenimentul de caritate în susținerea regizorului Viorel Mardare, desfășurat aseară la Tekwill.

Rhein Riesling Late Harvest 2010, Fautor Winery — 10 500 lei

Un cumpărător care a dorit să rămână anonim a oferit această sumă pentru vinul de la Fautor Winery. Condițiile climaterice din 2010 au permis companiei să producă, în premieră, un „late harvest” deosebit, îmbuteliat în ediție limitată. Recoltă târzie de Riesling de Rhein, de pe colinele din Romanești.

blank

Taraboste 2009 Pur Aristocratic, Chateau Vartely — 13 000 lei

Sticla mare, la propriu și figurat, a mers contra 13 000 de lei în colecția avocatului Oleg Efrim, de la biroul Efrim, Roșca & Asociații. Vinul este îmbuteliat într-o sticlă Double Magnum de 3l și a fost păstrat în condiții ideale, în colecția de aur la Chateau Vartely. Cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, de pe podgoriile Bugeac din sudul Republicii Moldova, maturat 18 luni în butoaie noi de stejar francez.

blank

Negru de Purcari 1984 — 20 000 lei

„The king” — renumitul cupaj din Cabernet Sauvignon, Saperavi și Rară Neagră, de la Purcari, a fost licitat cu suma record de 20 000 de lei de către omul de afaceri Andrei Beșliu. Vinul a fost oferit din colecția Purcari și este din ultimul lot care a fost exportat la Casa Regală a Marii Britanii.

blank

Muscat, Alb de Colecție, 1988 — 4 000 de lei

Vinul oferit licitației de către un internaut, care a dorit să rămână în anonimat, a fost cumpărat în urma târgului cu 4 000 de lei.

blank

Portwein, 1959 — 5 000 lei

Un alt vin vechi, Portwein 1959, a fost licitat cu 5 000 de lei de către omul de afaceri Andrei Botnaru, originar din satul Rezeni, băștinaș cu Viorel Mardare.

blank

Sticla surpriză — 7 000 lei

Și o ultimă sticlă cu vin vechi, despre care nu se cunosc detalii și care a fost oferită în dar de un internaut, a fost licitată on-line cu 7 000 de lei de către cunoscutul interpret Adrian Ursu.

blank

Puteți urmări cum a decurs licitația pe înregistrarea video de mai jos.

Întrucât în adresa blogului au mai venit oferte cu vinuri deosebite pentru licitație, care nu au putut fi prezentate fizic la evenimentul de aseară, vom licita în curând și alte vinuri on-line, pe pagina ViorelMustGoOn. Urmăriți pagina pentru detalii.

La eveniment a fost licitat și un tablou pictat în vin de Vasile Botnaru, care a fost cumpărat cu 500 euro de omul de afaceri Vitalie Chiriac. De asemenea, au fost licitate, cu diferite sume, 10 tablouri cu texte semnate de Viorel Mardare în VIP Magazin.

Mulțumim din suflet companiilor și colecționarilor care au pus la dispoziție aceste bijuterii, dar și oamenilor care au licitat.

Viorel mai are nevoie de un pic de suport financiar, iar oricine poate dona în continuare pe acest link: https://www.gofundme.com/viorel-must-go-on.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.