220 de vinuri la Brăila (Pistonul de Aur)

Pentru prima dată am fost în Brăila și pentru prima dată am participat în juriu la concursul de vinuri Pistonul de Aur 2017. Îmi pare bine că nu am reușit să googluiesc despre acest oraș înainte de a ajunge aici: contrar așteptărilor, am descoperit un locușor extraordinar de frumos.

Cu multe străzi pavate, cu o pietonală frumoasă. Brăila este un fel de Amsterdam micuț, de o parte Dunărea, de cealalta – străduțe pavate ce duc spre case frumoase.

În Brăila sunt ceaiuri bune și nu doar ceaiuri.

Dar, cum spuneam, nu pentru ceai am venit aici. Am fost invitat să jurizez în concursul Pistonul de Aur, ediția a VII-a, organizat de Iulian Grigorescu și blogurile Pistoane Baricate și vin2.ro.

220 de vinuri au fost înscrise în concurs, în mare parte din România, dar și din Republica Moldova, Ungaria, Grecia sau Franța.

Vinurile au fost analizate în orb, de patru comisii, conform fișei de punctare a OIV.

Printre jurați au fost nume sonore ca cel al președintelui Organizației Sommelierilor din România, Marian Timofti sau Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

În concurs au fost înscrise și mai multe vinuri din Moldova: Chateau Vartely, Cricova, Vinăria DAC, Fautor. M-am bucurat să văd că mai multe vinuri moldoveneși au câștigat aur, iar profesioniștii de pe piața română cunosc destul de bine cramele noastre.

Rezultatele concursului vor fi anunțate în câteva zile, după prelucrarea datelor. Până atunci, le mulțumesc organizatorilor pentru o experiență de neuitat la Brăila.

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. 7 februarie 2017

    […] Pistonul de Aur a fost organizat de Iulian Grigorescu – http://www.blog.pistoanebaricate.ro și Razvan Stoenescu – […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *