O relatare de la Asia Wine Trophy

Coreea a depășit cu mult așteptările. Clădiri noi, una peste alta, care apar ca ciupercile după ploaie, drumuri bune și natură foarte frumoasă.

De la aeroport am mers cu Limousin Bus, care nu degeaba se cheamă așa. E cel mai confortabil autobus cu care am mers vreodată.

În prima zi am fost la un centru medical din Daejeon — Coreea este foarte renumită pentru clinici de acest fel. O evaluare medicală și proceduri de refacere foarte binevenite după un drum de aproape 15 ore.

Mai departe am avut o inițiere în cultura Ginsengului — o rădăcină dătătoare de viață.

Rădăcina are un contur asemănător cu cel al ființei omenești, iar cuvântul „ginseng” înseamnă, de asemenea, „esență umană”.

Ce vedeți în imagine nu sunt lemne de foc, ci ingrediente pentru tot felul de infuzii utile pentru sănătate.

Inclusiv din corn de cerb…

Piața de Ginseng este foarte exotică.

După piață, am participat la o sesiune de cooking. Biscuiți cu ginseng.

Ginsengul are și un muzeu cu mai mult de patru etaje. Când îl vizitezi, te întrebi involuntar: cum de nu ne duce mintea să facem și noi un muzeu al vinului în Moldova?! Am avea ce arăta.

Chiar și iepurii mănâncă Ginseng în loc de morcov aici.

V-am spus că Coreea este foarte frumoasă, da?

Iar bucătăria este extraordinară. Se servește de regulă un fel principal de mâncare la care se adaugă complimente, unul mai condimentat ca altul. Gustos!

Dar, ne-am abătut de la tema principală a acestui blog. Suntem la Asia Wine Trophy — cel mai important eveniment de vinuri din regiune.

Mai mult de 4000 de vinuri înscrise în concurs, jurizate de experți din 26 de țări, inclusiv Republica Moldova.

Urmează încă 2 zile de evaluări, după care va fi organizată și o expoziție de vinuri. Moldova va avea stand și vom relata câte ceva de acolo.

Până atunci, mai muncim și mai hodinim. La un vin. În Coreea. Vin din Moldova. Credeți-mă, ai un foarte mare sentiment de mândrie atunci când la Gala Diner, oameni importanți din lumea vinului servesc in vin din Moldova. Carpe Diem, care în traducere înseamnă „Trăiește clipa”.

Noroc!

You may also like...

4 Responses

 1. 23 august 2019

  […] fost recompensate cu 1 Mare Medalie de Aur; 34 de medalii de aur și alte 21 de argint la concursul Asia Wine Trophy. Este cea mai mare competiție de vinuri sub patronaj OIV din Asia, iar rezultatul Moldovei este […]

 2. 29 august 2019

  […] din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019. Vinul „Traminer Late Harvest” de la Fautor a fost premiat cu Marea Medalie de Aur. Alte […]

 3. 29 august 2019

  […] din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019. Vinul „Traminer Late Harvest” al vinăriei Fautor din regiunea Valul lui Traian a fost […]

 4. 29 august 2019

  […] din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019. Vinul „Traminer Late Harvest” al vinăriei Fautor din regiunea Valul lui Traian a fost […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *