Două vinuri de circa 100 lei, cu cel mai mare premiu la Concours Mondial de Rose

Două vinuri din Republica Moldova (inclusiv unul demisec), care se vând la un preț de raft de circa 100 mdl (apr. 5 euro) au luat cea mai înaltă medalie — Grand Gold — la Rosé Selection by Concours Mondial de Bruxelles (CMB). Rosé Selection este o divizie specializată exclusiv pe vinurile roz, organizată în acest an, în premieră, de Mondial de Bruxelles.

blank

Astfel, vinul Rose 2019, demisec, de la Vinia Traian (100% Cabernet Sauvignon, 13.8% vol. alc., IGP Valul lui Traian) a acumulat peste 92 din 100 de puncte, primind Marea Medalie de Aur, dar și o mențiune specială: „Revelația concursului în segmentul demisec”. În magazinul de firmă al companiei, acest vin costă 120 mdl.

blank

Cel de-al doilea vin cu Marea Medalie de Aur, este, la fel, un Cabernet Sauvignon 100%, sec, roada anului 2020, 12.8% vol. alc, din gama Motive a Vinăriei din Vale. Vinul costă în retail sub 100 mdl.

blank

Alte șase vinuri roze din Moldova, de la Purcari, Radacini, Kazayak, Vinaria din Vale și Vinaria Javgur s-au impus cu medalii la Concours Mondial de Bruxelles.

blank

În competița vinurilor roze, au participat circa 1 000 de vinuri din toată lumea. Best competing rosé a fost declarat La Madrague, Cuvée Charlotte (2020) / Côtes de Provence, France, la un preț de piață de 13-15 euro (250 – 300 mdl).

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.