Excursii gratuite în beciurile de la Mileştii-Mici!

Combinatul de vinuri de calitate Mileştii-Mici va organiza, în premieră, pe 27 august – Ziua uşilor deschise – eveniment în cadrul căruia fiecare doritor va putea vizita gratuit renumitele galerii subterane. Întreprinderea va pune la dispoziţie şi transport gratuit cu destinaţia Chişinău – Mileştii Mici (autocarele vor porni din parcarea Bisericii Ciuflea). Deci: zi liberă, transport gratuit, acces liber, ghid gratuit – nu ştiu dacă mai poate exista vreo scuze pentru a nu vedea perla moldovenească din Cartea Recorgurilor Guiness.

milestii_mici_cellars

Sursa foto: www.travel.md

Evenimentul va fi organizat chiar de Ziua Independenţei, va începe la ora 10.00 şi va dura până la ora 20.00. Autocarele cu turişti vor porni din oră în oră prin galeriile subterane. Toţi ghizii cunosc româna, rusa şi engleza, respectiv, puteţi veni cu oaspeţi de peste hotare.

Mileştii_Mici_(3944427747)

Labirinturile de la Mileștii Mici numără peste 200 de km de străzi subterane, peste 50 de km fiind galerii de vin. Imaginile din subteran sunt pur şi simplu uimitoare. Din păcate, acest video nu redă aromele de sub pământ, umiditatea şi temperatura constantă de 12-14 grade Celsius. Este pur şi simplu un păcat să trăieşti în Moldova şi să nu vezi asta cu propriii ochi!

Organizatorii promit pe 27 august un concert în aer liber, vitrină cu cele mai gustoase bunătățuri din bucătăria moldovenească, evident vin roșu și alb, târg de meșteșugărit, tombole și multe alte surprize. Detalii despre eveniment puteţi găisi aici.

Milestii_Mici_Brunnen

Combinatul Mileştii-Mici este inclus, de mai bine de zece ani, în Cartea Recordurilor Guiness, ca deţinutul celei mai mari colecţii de vin păstrate în galerii subterane. Colecţia companiei număra peste 1,5 milioane de sticle de vin, unele care datează din 1968.

moldav-vino-04

Stimaţi cititori, ne vedem pe 27 august… sub pământ… printre butoaie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.