Moldova, o prezenţă impunătoare la GoodWine

Republica Moldova este reprezentată de peste 200 de vinuri şi divinuri la ediţia a XIV-a a expoziţiei GoodWine, care a început astăzi la complexul Romexpo din Bucureşti. Standul comun Wine of Moldova, alături de cele alte câteva conexe, ocupă aproape jumătate din suprafaţa expoziţiei.

IMG_3155

Cu profundă mândrie în suflet am constatat că standul nostru este, la propriu şi figurat, la cel mai înalt nivel.

IMG_3138

Moldovenii au venit cu câteva noutăţi bune. Bostavan, de exemplu, a lansat aici noua linie de vinuri Dor – Dor Alb 2014, 14% alcool, cupaj din Traminer şi Chardonnay; Dor Roşu 2014, 13,5% (Rară Neagră şi Cabernet-Sauvignon), precum şi Ice-Wineul Floare de dor (Muscat/Traminer). Primele două cupaje vor costa pe raft 65 lei, iar Ice-Wineul – 250 lei.

bun (2)

Equinoxul a scos la înaintare Rara Neagră din 2014, dar şi Shirazul 2012, despre care v-am povestit anterior. Despre „5 elemente” nu grăim acum, ca să nu vă provoc să lăsaţi lucrul chiar în aceste clipe!

IMG_3163

O altă noutate pentru mine – spumantele Nisporeni de la Dionis Group. Un brut alb la 40-45 de lei MDL, superb la capitolul preţ-calitate.

IMG_3166

În România mai sunt prezente şi alte două mistere extrem de interesante – Individo de la Chateau Vartely şi linia FAUTOR.

IMG_3167

Castel Mimi a afişat linia de vinuri pe care o cunoaştem îndeaproape, dar, atenţie – un nou logo. E fain.

bun (4)

Purcari, Cricova, Călăraşi Divin – prezente masiv pe frontul românesc!

IMG_3144 IMG_3159 IMG_3156

„Republica Moldova a făcut o figură foarte bună cu promovarea vinurilor sale sub un stand comun”, a spus (nu fără o uşoară invidie) celebrul wine ambasador din România, Cătălin Păduraru. Pot să confirm cu probe foto: iată cum muncesc ca albinuţele ai noştri înainte de inaugurarea expoziţie. În aşa clipe te simţi mândru pentru ţara ta.

IMG_3151

Să revenim la noutăţi: Carpe Diem este desigur prezent la datorie cu feţele acestea pline de viaţă.

ALP_2123

Expoziţia s-a deschis astăzi şi va dura până duminică, iar în următoarele două zile vor fi organizate şi două master-class-uri dedicate exclusiv vinurilor şi divinurilor din Moldova. Sunt nevoit să pun punct aici, pentru că e păcat să stai la computer când eşti înconjurat de aşa plăceri, dar revenim în scurt timp cu detalii!

 

 

 

 

 

You may also like...

4 Responses

  1. blank Johny spune:

    Cate sticle de Shiraz mai sunt in stoc? 🙂

  2. blank Johny spune:

    Referitor la 5 elemente, e lansarea oficială? Pare-mi-se trebuie de lăsat tot şi de venit la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.