Nou: Harap Alb 2020 MinisTerrios

Una dintre cele mai stilate etichete de vin din Moldova revine pe raft — a apărut ediția 2020 a vinului Harap Alb de la micul producător MinisTerrios.

blank

Harap Alb este un vin produs după tehnologia „blanc de noirs”, cu opoziție dialectică foarte interesantă: un vin alb din soiuri roșii, etichetă neagră pentru un vin alb și un personaj care întruchipează extrem de fidel caracterul vinului. Menit să uimească prin caracter, intensitate și iscusință, precum a surprins Harap Alb deghizat în blana de urs.

blank

Cupaj de Cabernet-Sauvignon și Feteasca Neagră (85 la 15%), din struguri de pe podgoriile proprii din satul Haragîș, raionul Cantemir. Fermentați fără contact cu pielița bobiței.

blank

Vinul are „trasabilitate”, seamănă în profil cu ediția 2019, pentru că aceleași vii, același loc, același vinificator, dau calitate constantă, chiar dacă clima a variat puțin. Culoare albă cu un ușor accent gris, arome foarte bogate de măr verde, caise albe, flori albe. Singura diferență e în gust: demisec, în 2020, s-a primit cu ușor rest de zahăr natural. Îmi place că autorul nu s-a complicat, a lăsat așa cum a fermentat natura și nu s-a temut să atace snobismul critic cu un demisec.

blank

Ediție limitată de 3600 sticle, 150 de mdl pe raft, umila mea persoană îl recomandă și chiar îi prevestește un succes comercial. Serviți-l rece și cu bun gust!

blank

You may also like...

2 Responses

  1. 24 noiembrie 2021

    […] vin Minis Terrios a mai apărut un membru, mai corect spus: o membră. Lângă celebrele blenduri Roșu și Negru Împărat, s-a aliniat o… Neagră […]

  2. 23 decembrie 2021

    […] vin Minis Terrios a mai apărut un membru, mai corect spus: o membră. Lângă celebrele blenduri Roșu și Negru Împărat, s-a aliniat o… Neagră Împărăteasă! Feteasca Neagră din roada anului 2019, cules […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *