Nou: Metafora 2020 Gogu Winery

Vinificatorul Ilie Gogu de la Căușeni are noutăți în gama de vârf: este gata a treia ediție a Metaforei în alb, cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris, roada anului 2020, maturat în butoi.

blank

Acest vin trebuie tratat cu respect. Nu vă grăbiți să-l glorificați sau să-l criticați în grabă. Încercați să-l serviți la o temperatură optimă de 12-14℃, din pahare corespunzătoare și alături de bucate ceva mai elaborate. Este un vin gastronomic, nu de potolit setea.

blank

Este un vin simfonie, cu mai multe componente, cu aranjament și orchestră. Prima vioară este, evident, Chardonnay, cu nuanțele de măr verde și ierburi de câmp, după care vin pe rând SB și Pinot Grigio, cu citrice, frunze de coacăză, etc. Tabloul este întregit de vanilie și onctuozitate, gust rond, plăcut, post-gust lung.

blank

Insist pe acest aspect, al savurării corecte. Ilie are multe vinuri de băut vara reci și ușoare; acesta este din alt segment. Fermentat și apoi maturat 7 luni în baricuri, de combinație francez și american. Un vin de servit seara la ocazii mai deosebite sau cine mai sofisticate, cu gâturi mici și plăcute.

blank

Îmbuteliat în ediție limitată, doar 900 sticle (trei butoaie doar!), dintre care 2 sticle au fost deja consumate de subsemnatul. Îl găsiți la preț de 300-330 mdl în vinotecile din Chișinău, inclusiv on-line pe vincuvin.shop. Căutați punctul G! 🙂

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.