Nou: Pinot Noir 2017 Chateau Cristi

Lansarea Chateau Cristi pe piața vinurilor din Moldova a fost, indiscutabil, una din știrile bune ale anului 2018 în domeniul viti-vinicol. Vinăria a intrat pe piață în forță, cu un Chardonnay 2017 fermentat în butoi de lemn, care a și nimerit în top 10 vinuri ale anului.

blank

A urmat un Sauvignon Blanc 2017, fin și elegant, despre care se poate spune, din nou, că este unul din cele mai bune SB ale momentului, disponibile pe piață în Moldova.

blank

Cea mai recentă noutate de la Chateau Cristi vine din zona vinurilor roșii — și nu un roșu oarecare — vorbim despre pretențiosul soi Pinot Noir.

blank

Roada anului 2017, din sudul Republicii Moldova, maturat șase luni în barrique. Ediție limitată — 5 000 de sticle.

Mi-am setat deja așteptări mari față de Chateau Cristi și mă bucur că, deocamdată, ele nu au fost dezamăgite. Mai ales la Pinot Noir — un soi atât de caraghios și pretențios la producere, dar pe atât de elegant și fructat. Exemplarul de la Chateau Cristi este bun, foarte bun! Priviți ce culoare ca la carte. Un vișiniu frumos, cu reflexii cărămizii, până aproape de maroniu, prin care se poate citi.

blank

În profil aromatic, răzbat nuanțe de fructe roșii, urmate de note subtile de cuișoare și ciocolată. E unul din acele vinuri care necesită efort intelectual pentru a-l desluși, dar — atunci când este înțeles corect — satisface cele mai pretențioase gusturi. Nu în zadar i se spune preferatul somelierilor, acestei obraznice progenituri a viței de vie!

blank

Vinul are un bun potențial de maturare la sticlă și cred că peste un an va fi unul și mai mare, și mai bogat. Trebuie să apară azi-mâine prin vinotecile din oraș și va costa circa 200 lei. Cheers!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.