O nouă linie de vinuri: Apriori

Brandul Apriori Wine, pe care l-am cunoscut până acum în segmentul spumantelor, a mai făcut un pas pe piața vinurilor din Republica Moldova, lansând o nouă linie de vinuri seci. Interesant de gustat!

blank

Vorbim de o serie de cinci vinuri noi: două albe și alte trei roșii. Vinurile sunt produse de Imperial Vin, în colaborare cu Consalcom, după principiul „private lable”. „Am căutat colaborarea cu un producător care nu este prezent pe piața internă, ci e specializat mai mult pe export. Astfel, unim două experiențe pozitive: un vin bun, produs de o companie specializată, iar noi adăugăm componenta de marketing și distribuție, în care avem experiență”, a declarat pentru Fine Wine, Adrian Pascaru, directorul general Consalcom.

Să degustăm Feteasca Albă 2017 — un vin galben cu nuanțe verzui, cu arome specifice soiului: note florale, citrice, proaspăt și lejer în gust. Un vin de consum curent, care nu trebuie pus la beci, ci băut acum.

blank

Arome neaștepat de frumoase și în celălalt vin alb de la Apriori: cupaj de Chardonnay (30%), Riesling (30%) și Rkatsiteli (40%). Mere verzi și pere, exact în imaginea de mai jos.

blank

Din gama vinurilor roșii, cel mai mult m-a impresionat cupajul din Cabernet Sauvignon și Saperavi (60:40%). Chiar dacă te-ai aștepta la o forță de nestăvilit, exemplarul nostru este destul de fin, cu taninuri moi, ușor de băut.

blank

Și Feteasca Neagră impresionează plăcut cu arome de fructe de pădure, prune, peste care se suprapun note de condiment, probabil, provenite de la contactul vinului cu lemnul. Un vin care face o pereche bună cu brânză de oi proaspătă sau carne afumată.

blank

Un al treilea cupaj reprezintă o alianță între Merlot și Malbec.

Cel mai mult ce m-a uimit însă la aceste vinuri este prețul: 60-65 de lei, un raport preț-calitate mai mult decât excelent! Așadar, vorbim despre vinuri de consum curent și mă bucur că în această gamă de preț a apărut o linie nouă de vinuri, demnă de atenția iubitorilor de vin.

blank

Vinurile pot fi găsit în rețeaua Family Market, Drink Shop, Alcomarket și peste 30 magazine de cartier, urmând să apară în curând la Green Hills și Fourchette.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.