Taraboste Tribut, în top 10 vinuri baricate, la un concurs specializat

Vârful de gamă Taraboste Tribut de la Chateau Vartely a obținut medalia de aur, fiind clasat în top 10 cele mai bune vinuri ale competiției International Wine & Barrel Competition Alliances du Monde® — un concurs de nișă, rezervat doar vinurilor care au fost maturate la butoi.

blank

În cadrul concursului, au fost oferite 10 medalii de aur și 16 de argint, țara noastră fiind inclusă în top-10.

blank

A 8-a ediție a International Wine & Barrel Competition s-a desfășurat între 13-14 octombrie în Noirlac Abey, Franța, în inima pădurii Trancais. Au fost înscrise 78 de probe în concurs, din 13 țări, fiind jurizate de un panel internațional de degustatori.

Taraboste Tribut a mai luat până acum medalia de aur la Mundus Vini, dar aurul de la Wine & Barrel Competition este cu atât mai valoros, încât vine de la o competiție în care au concurat doar „super greii”

blank

Unul din cele mai bune Cabernet Sauvignon al momentului provine de pe vii de 18 ani vechime, din Bugeac, cu o încărcătură de 5 tone la hectar. Șase săptămâni de macerare, 30 de luni de baric unguresc, ediție limitată de 7 156 de sticle.

blank

Corp masiv, cu taninuri ferme și frumos șlefuite, susținut de o aciditate echilibrată. Gustul intens e centrat pe un nucleu de coacăză neagră și vișină coaptă, în jurul cărora gravitează, elegant, note de cafea prăjită, tabac și piper alb. Postgustul prelung lasă senzații de fructe roșii uscate, ciocolată amară și aluzii de lemn afumat.

blank

Vinul este îmbuteliat în sticlă de 1.2 kg, are dop de plută de 56 mm, cutie suvenir. Costă 750 lei pe raft. Enologul Arcadie Foșnea a estimat pentru acest vin un apogeu de consum între 15-20 de ani.

Prețul a generat discuții pe Internet. Pentru mine este vorbitor un exemplu propriu de la Purcari Wine Bar: dacă un client care a dat banii pe acest vin revine a doua oară, înseamnă că a rămas satisfăcut.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.