Nou pe piață: Divus Winery

De Ziua Vinului, în Republica Moldova s-a lansat o nouă cramă: Divus Winery. O noutate bună pentru cei care iubesc vinul bun!

Acțiunea are loc la circa 35 de kilometri de Capitală, în satul Vorniceni, acolo unde pe locul unui fost „vinpunkt” răsare o frumusețe de cramă.

blank

Deja a doua recoltă este procesată într-o nouă hală de producere, dotată cu utilaj de performanță. În proces de construcție este și o sală de degustare, iar la o distanță de circa 500 metri, se planifică aranjarea unui spațiu de agrement.

blank
blank
blank

Crama dispune și de beciuri vechi, de peste 60 ani, cu o capacitate de depozitare 100-120 barriq-uri.

blank

Dar, utilajele n-ar face nimic dacă nu ar fi mânuite de oameni deosebiți.

Faceți cunoștință cu Vasile Bratu — un tânăr eonolog care a lucrat în Republica Moldova și România, șase ani — în Bordeaux, iar acum a acceptat provocarea de a reveni în țară și de a construi un nume nou. Nu o fac pe prezicătorul, dar să știți că vom mai auzi de bine despre el.

blank

Prima mișcare reușită a enologului Vasile Bratu se compune din 5 vinuri bune.

blank

Divus Fetească Albă, de culoare galben-pai cu tente aurii, o aromă deosebită de fructe exotice, flori de cîmp însoțită de un gust moale, armonios. Doar 850 sticle.

blank

Ediție limitată și la Feteasca Regală 2019 — tot 850 de sticle. Un vin alb deosebit ce poate fi asociat cu un câmp de flori, arome exotice de citrice, gust proaspăt.

blank

La roșii, avem de a face cu două monosoiuri — Cabernet Sauvignon 2019 și Merlot 2019.

blank

Linia nouă de vinuri este încununată de un cupaj delicat între Merlot, Cabernet Sauvignon și Saperavi, maturat timp de 12 luni în stejar american. Vin rotund, cărnos și catifelat. Plin de arome de fructe negre, cacao, cafea și cedru. Ediție limitată — 9 402 sticle, așa cum scrie cu exactitate producătorul.

blank

Prețurile la vinurile Divus sunt oneste, între 130 și 200 de lei. Le găsiți în vânzare la Casa Dacă, Embargo și Carpe Diem sau on-line pe Vincuvin.shop.

Într-un ceas bun, Divus Winery!

blank

You may also like...

2 Responses

  1. 23 martie 2022

    […] în urmă cu doi ani despre enologul Vasile Bratu de la Divus Winery: „nu o fac pe prezicătorul, dar să știți că vom mai auzi de bine despre el„. În timp ce degustam azi o serie de noutăți de la Divus, m-am bucurat că n-am dat cu […]

  2. 26 august 2022

    […] Un spumant nou este, întotdeauna, un motiv de bucurie pentru amatorii de vinuri bune. Mai cu seamă când vorbim de metoda clasică și mai ales când vinul este bun. Înscriem în această categorie noul Brut Alb de la Divus Winery. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.