Premieră în portofoliul Divus: Brut Alb Traditionnelle

Un spumant nou este, întotdeauna, un motiv de bucurie pentru amatorii de vinuri bune. Mai cu seamă când vorbim de metoda clasică și mai ales când vinul este bun. Înscriem în această categorie noul Brut Alb de la Divus Winery.

blank

Asamblaj din două soiuri autohtone, Feteasca Albă și Feteasca Regală, din roada anului 2020, fermentat și maturat secundar la sticlă timp de circa 15 luni.

blank

Vinul este curat, frumos, galben pai la aspect, cu o perlare elegantă, ordonată și de durată. Nasul este dominat de prospețime, cu arome de fructe verzi, citrice, iar pe plan secund răzbat note de maturare (ușor brioșă și fructe confiate).

Gustul este plin, rotund, reverberant.

blank

Au fost degorjate 1000 de sticle, dintr-un lot de 5000 de sticle, restul urmând să fie livrate pe loturi.

blank

Autorul vinului este enologul Vasile Bratu, vinificator cu experiență de Bordeaux, ambiționat pe experimente și, în felul său, un artist în vinuri.

Spumantul poate fi găsit la vinotecile Carpe Diem și Embargo (260 mdl), dar și la Divus Restaurant, din centrul capitalei, acolo unde îl puteți asocia gastronomic cu bucate rafinate.

O suită de alte noutăți de la Divus — de la albe baricate, până la un Pinot Noir promițător — își așteaptă rândul la degustare. Revenim în curând la ele.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.