Tet-a-tet cu vinurile Radacini

Vinurile Radacini au spart gheața în acest an, cu o primă degustare publică, la tradiționala întâlnire Tet-a-Tet la Gourmet.

blank

În pahare au fost turnate trei vinuri ale noului brand lansat în 2016: Chardonnay 2015, Merlot 2014 și cupajul Fiori Feteasca Neagră & Syrah. Iar în calitate de ghizi în lumea Radacinilor au fost Ion Loghin, directorul de producție și vinificare la Cimislia Wineries, dar și Sergiu Moraru, director vânzări pe piața internă.

blank

blank

Ca la orice degustare, s-a început cu alb: Chardonnay 2015, un monoi-soi, dar în același timp un fel de cupaj. Producătorul a unit nordul cu sudul într-un singur Chardonnay: struguri culeși din regiunea Budăi din Nord și de la Taraclia, din Sud. Aromele de citrice din Nord s-au contopit cu fructele și migdalele din Sud, într-o reprezentare extraordinară a unui Chardonnay proaspăt și revigorant. Fermentarea a avut loc în butoaie de stejar.

blank

Merlot-ul 2014 provine din Sud – Cahul și Taraclia – fermentat pe boștină, malolactic, iar apoi maturat timp de 6 luni în butoi de stejar. Un vin fructat, tânăr și proaspăt.

blank

blank

Artileria grea la Radacini vine însă sub brandul Fiori. În această serie, producătorul a unit toate vinurile care au la bază soiuri autohtone. 60% Feteasca Neagră a fost cupajată cu 40% de Syrah, ceea ce a făcut ca fructul și taninele moi de la Fetească să fie condimentate cu piperul din Syrah.

blank

Chiar dacă nu era prevăzut în program, producătorul a scos la degustare și monosoiul Feteasca Neagră – este prima roadă de pe plantațiile proprii Radacini și un vin foarte promițător, cu Radacini puternice.

blank

Participanții la degustarea Gourmet au avut parte de tombole cu surprize: vinuri, seturi de pahare, dar și Cartea de Bucate, despre care am scris anterior.

blank

Dacă nu ați reușit să degustați Radacinile până acum, aveți un motiv în plus: până duminică, vinurile vor fi vândute la Gourmet cu reducere de -15%. Sunt vinuri foarte bune la acest preț.

blank

Amatorii de vinuri bune sunt așteptați la o nouă degustare Tet-a-Tet la Gourmet peste două săptămâni, iar până atunci: gustați vinuri bune și dați fructe la cei mici!

blank

Despre Radacini, am mai scris anterior. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.