Nou: Domeniile Vorniceni 2020

Noutăți bune pe piața amatorilor de vin bun: vinăria din localitatea Vorniceni, pe care o cunoaștem deja după linia Divus, a lansat o gamă nou de mono-soiuri, trei albe și un roze. Vinurile sunt semnate de enologul Vasile Bratu, revenit acasă după o experiență de cercetare și producere în Franța și România.

blank

Vă recomand să începeți cu Sauvignon Blanc 2020 — un vin tânăr, proaspăt, impecabil. Abundent în arome de citrice, secundate de frunze de coacăză neagră și tomate. O ediție limitată de 1850 sticle. Preț raport calitate foarte corect: 125-130 mdl pe raft.

blank

Seria continuă cu o Fetească Regală 2020 tipică: un vin expresiv, cu arome de caise și piersici și un gust care amintește fagurele de miere. 13.5% și o ediție limitată de 2 500 sticle.

blank

Dacă vreți și mai mult parfum, poftiți la Viorica 2020. Este primul experiment al enologului cu acest soi și este un reușit. Busuioc este, trandafir este și niscaiva arome de fructe galbene. Îmi place că aromele sunt subtile, fine, nu agresive, dar și alcoolul de 13.0% este echilibrat.

blank

Și în cele din urmă, dar nu ultimul, se recomandă un roze Cabernet Sauvignon 2020, proaspăt ca roua de pe petalele de trandafir. La fel, ediție limitată de 2000 de sticle.

blank

Vinurile costa 125-130 lei pe raft și pot fi găsite în scurt timp în vinotecile din oraș, dar și on-line pe vincuvin.shop.

blank

You may also like...

1 Response

  1. 23 martie 2022

    […] exemplu: Sauvignon Blanc Light Barrique 2020 din gama Domeniile Vorniceni (brand-ul fiică al Divus-ului). Pe lângă Covid, anul 2020 ne-a adus vinuri albe nu foarte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.