Vernisajul Vinului: 18 aprilie, la hotelul Prezident

Vernisajul Vinului se va desfășura, în acest an, pe 18 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, într-o locație nouă: incinta hotelului „Prezident” din or. Chișinău (bd. Dacia, 58/5).

blank

Vernisajul Vinului este un eveniment tradițional organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, care își propune să promoveze cultura de consum a vinului de calitate în Republica Moldova.

Cu genericul „Aroma primăverii tale”, Vernisajul Vinului se va desfășura într-un decor floral, iar muzica jazz, swing și tango va crea un fundal sonor distins. Ediția din acest an va reuni 50 de producători din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, care vor delecta publicul cu peste 300 de vinuri albe, rosé și roșii atât din ultima roadă, cât și mature.

În premieră, la Vernisajului Vinului va fi amenajată o zonă dedicată vinurilor autohtone, care s-au învrednicit de premii la concursurile naționale și internaționale, organizate anul trecut. Băuturile vor fi oferite spre degustare publicului, iar vizitatorii, interesați să afle mai multe detalii despre ele, le vor găsi în „Catalogul de Aur al vinurilor moldovenești – 2018”, care va fi lansat în cadrul evenimentului și care, totodată, va putea fi cumpărat.

Oaspeții sunt invitați să ia parte la degustări organizate de experți ai Oficiului Național al Viei și Vinului, care vor avea loc la standul ONVV. Degustarea comparativă a vinurilor din soiuri indigene, produse în anii 2017 și 2018 promite a fi o experiență inedită pentru vizitatori.

După un tur pe la standurile vinficatorilor, publicul va avea ocazia să-și desemneze favoriții, prin intermediul unei platforme online. Fiecare a 30-a pesoană înregistrată va fi premiată, la fel ca și cel mai activ și cel mai exact în pronosticuri invitat. Cele mai bune vinuri de sezon, votate de oaspeții evenimentului, se vor alege cu trofeele „Vernisajul în Alb” și „Vernisajul în Rosé”.

În mod tradițional, Vernisajul Vinului va include și o acțiune de caritate – „In Vino Caritas”: 2 studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor primi din partea organizatorilor seturi de ustensile pentru pictură. O expoziție de tablouri ale discipolilor Academiei va contura atmosfera rafinată a evenimentului.

Cea de-a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

 

Se poate ajunge la destinație, folosind următoarele mijloace de transport public: troleibuzul nr. 30, nr. 31 și microbuzul nr.165.

You may also like...

1 Response

  1. blank Heath Melrose spune:

    vin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.