Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești

Asociația Micilor Producători de vinuri din Moldova, cu suportul partenerului strategic finanțat de USAID, a înscris, la concursul Berliner Wein Trophy din acest an, 20 de mostre. Într-un gest de solidaritate, organizatorii competiției, au oferit vinăriilor din Moldova un alt slot gratuit—de 60 de mostre.

blank

„Când am primit oferta, inițial am crezut că e o greșeală, e prima dată când beneficiem de așa gratuități. Dar, după clarificări, organizatorii ne-au comunicat că este un gest de solidaritate al Berliner Wein Trophy. O susținere în perioada grea din Moldova, legată de războiul din Ucraina, dar și o mulțumire pentru efortul pe care l-au făcut mai multe vinării din Moldova pentru migranții ucraineni”, a spus pentru Fine Wine, Ion Luca, unul dintre jurații moldoveni în acest concurs.

blank

Înscrierea unei mostre în concursul Berliner Wein Trophy costă 115 euro, plus taxele de expediție, așa că economia este una substanțială.

Mai departe, Asociația micilor producători a făcut la rândul ei un alt gest, oferind jumătate din slot vinăriilor mari, care fac parte din Oficiul Național al Viei și Vinului. „Noi primim suport constant din partea ONVV. Am considerat că este corect să facem și noi o nimica toată, atunci când avem cazul, oferindu-le colegilor mai mari acest slot”, a mai adăugat Ion Luca.

Așadar, în total, Republica Moldova va trimite la concurs cel puțin 80 de mostre de vinuri, de la producători mari și mici.

blank

Toate mostrele înscrise la Berliner Wein Trophy vor fi livrate gratuit și la competiția „fiică” – Asia Wine Trophy, iar organizatorii vor suporta și costurile de expediție.

blank

Berliner Wein Trophy – cea mai mare competiție de vinuri din lume sub patronajul OIV – va avea loc în perioada 25 februarie – 5 martie 2023.

blank

Pentru mine va fi un jubileu, bifez a 10-a participare în concurs. Berliner are loc de 2 ori pe an: iarna și vara. Nerăbdător să particip la o nouă competiție.

blank

You may also like...

1 Response

  1. 6 martie 2023

    […] plus, organizatorii au făcut anul acesta un gest foarte frumos de solidaritate pentru Moldova, așa că am avut o reprezentare […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.