Noutate de zile mari: Sauvignon Blanc 2016, MinisTerrios

A apărut cel mai tânăr și fresh vin al momentului – Sauvignon Blanc 2016,  de la crama MinisTerrios – un vin exploziv în arome și gust, un vin care emană prospețime, un vin care vestește primăvara.

Vorbim de un Sauvignon Blanc în stil neozeelandez, cu arome extrem de expresive: coacăză verde, agriș, curpene de roșii, citrice, fructe exotice. În gust avem o prospețime de nedescris, susținută de o aciditate foarte bine integrată – este greu să te limitezi la un singur pahar în cazul acestui vin. SB-ul a fost prezentat aseară la vinoteca Embargo, fiind asociat cu stridii proaspete – o combinație extraordinară pentru acest vin.

Sauvignon Blanc este un vin proaspăt și răcoritor, cred că exemplarul de la MinisTerrios Wines va fi următorul hit de primăvară-vară în Moldova. 13.2% alcool care nu se simt în gust deloc. Fresh și răcoritor, fresh și răcoritor.

Vinul este în vânzare la Embargo cu 115 lei. Am avut ocazia să degust Sauvignon Blanc MinisTerrios în comparație cu un SB Cloudy Bay de 45$; este vorba de un emblematic producător din Noua Zeelandă. Desigur, a fost o diferență de finețe, dar nici în măsură să țină o comparație la preț, 6$ vs 45$: aparent imposibil, vinul moldovenesc câștigă prin knockout.

Vinul este semnat de tânărul vinificator Dan Prisăcaru, omul din spatele MinisTerrios. Este prima roadă proprie de pe plantația de la Haraghîș, raionul Cantemir. Am fost de câteva ori în cramă la MinisTerrios, inclusiv am participat odată la îmbuteliat și m-am convins personal ce înseamnă dăruirea unui om față de un produs. Deloc, deloc nu în zadar s-a apucat să facă lucruri aparent imposibile!

Dan a făcut studii în vinificație în Franța, este unul din puținii specialiști din Moldova certificați conform programului internațional WSET 4. A avut o mare dilemă: să meargă să lucreze la companii cu prestigiu mondial sau să revină acasă. Până la urmă, a câștigat Moldova și ea pe dânsul. Fiecare vin MinisTerrios este etichetat cu o imagine reprezentând o mare invenție a omenirii, ca tribut pentru cei ce fac lucruri imposibile. De exemplu, la Sauvignon Blanc găsim reprezentarea aerostatului. Un vin fabricat în Moldova pentru a inspira întreaga lume.

Sauvignon Blanc 2016 a fost îmbuteliat într-o serie limitată: 1 064 de sticle, dintre care 29 au fost radiate de pe față pământului aseară. Grăbiți-vă să vă rezervați vinul, dacă nu vreți să rămâneți cu borta de la covrig sau doar cu dopul.

Oameni din toate colțurile pământului: din Mexic până în Coreea au apreciat deja vinul.

În afară de lansarea vinului, ieri a mai fost consemnat un eveniment. Vinoteca Embargo a dat startul unor seri tematice: în fiecare joi aici vor fi propuse la degustare vinuri la pahar & stridii proaspete. Măcar odată-n viață trebuie neapărat să gustați așa ceva! Joia nu a fost aleasă întâmplător, anume în această zi la Chișinău sunt aduse produsele marine în stare proaspătă.

Iar dacă nu sunteți neapărat un fan al Savignonului Blanc, la MinisTerrios găsiți și un Pinot Noir cu medalie la Berliner Whein Trophy, dar și un Cabernet Sauvignon excepțional (care va fi medaliat și el în curând, sunt sigur).

Și nu doar MinisTerrios. Embargo are multe vinuri pe care nu le veți găsi în magazin. Vinuri bune, fără embargouri.

PS: Dacă nu aveți la îndemână stridii, vă recomand așa o asociere pentru Sauvignon Blanc 2016 MinisTerrios. Orgasm culinar garantat.

You may also like...

2 Responses

  1. 17 februarie 2017

    […] multe despre vin și despre mâncarea potrivită vinului poți citi la Andrei. Iar dacă vrei să încerci stridii cu acest Sauvignon mergeți la Embargo în orice […]

  2. 14 septembrie 2017

    […] la MinisTerrios, am mai gustat până acum un Sauvignon Blanc 2016 de excepție, Pinot Noir 2014 medaliat cu aur la Berlin și chiar am participat la îmbutelierea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *